marți, 13 decembrie 2011

Scena de vanatoare

Esti in apartamentul vecinului tau chinez , pe care nu iti aduci aminte daca l-ai omorat sau nu si care e acum ascuns in perete . Chemi un prieten . Faci comanda dupa mancarea preferata . La intrarea in casa , 5 briose cu ciocolata infipte in niste carucioare de cumparaturi rasturnate .

Casa se prezinta ca un muzeu . Cazi de baie suflate cu aur , luminate , lipite pe pereti .
Rudele ( mama ) decedatului incep sa se intoarca acasa . Femeie destul de tanara cu parul scurt si sacose cu provizii . Te gandesti cum sa o omori . Iti e pofta de ceva dulce .
La o analiza mai calma a situatiei realizezi ca studentul chinez nu e vecinul tau si ca in nici un caz nu poti sa comanzi placinta de mere la pachet .
Iti vine sa plangi de dorul placintei de mere corporatiste . Mana in mana cu raze de soare si primaveri sinucigase . Alegere intre Empire State Building si Balene . Lacul Michigan iarna .
Incepi sa te lamentezi pe hol , intre 2 statuete luminoase . deloc kitsch-oase , amintind scene de vanatoare . Femeia zgaltaie usa . O urmaresti prin vizor , ca printr-un hublou , un monstru marin . Nu deschizi . Ea stie ca te uiti la ea . Te gandesti ca nu a fost o idee buna sa comanzi mancare la adresa asta . Nu esti si nu ai fost vreodata la facultate , omul asta in pulover ascuns in zid nu are cum sa fie colegul tau .
Poate ca nu l-ai omorat tu . Ai dubii si iti e foame . Oare la ce profil esti la facultate ?
Oare care din parintii colegului era roman ? Oare de ce poarta pulover-ul asta de Craciun ?
E iarna ? In geam se vad struguri mici si negrii . Ar putea sa fie inghetati .
Consideri situatia victorioasa dar linistea e departe . Pendulezi neincetat prin casa imensa si culmea , potcoava gasita in parc , langa statuia lui Cosbuc e inca agata pe perete langa ceasul cu cuc . Cuc resemnat , plictisit sa fie nevrotic .
Fumezi rezemat de un stalp de culoarea delfinului si bati din copita dreapta , imitand toaca . Te uiti in oglinda si te trantesti la pamant de groaza , vazandu-ti reflexia ca o fata bruneta , tanara si frumoasa . Dar e stirba . Vederea periferica e populata permanet de ceva care se taraste , dar nu reusesti niciodata sa vezi ce anume iti da tarcoale . Cineva incepe sa impinga si sa traga de usa . Pot fi 2 persoane . Poate fi un pompier . Poate fi Mos Craciun .
Esti integru . Deoarece te consideri egal spiritual si cu sfintii si cu hotii . Dintii galbeni iti clantane in gura si incepi sa faci spume . Mai era cineva cu tine . Unde a disparut ? Mai era cineva cu tine ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu